PREMI LITERARI 2012!

1:16 Marta 3 Comments

Hola a tots! Us volia escriure un post per a dir-vos que estic molt contenta perquè ahir es van celebrar els Jocs Florals a l'Escola Virolai, i vaig guanyat 1er premi de narració!!! Estic molt contenta i us penjo el conte que vaig escriure per a veure si a vosaltres també us agrada!



EL DÉU QUE VOLIA SER HUMÀ: 


Mai us heu preguntat si hi ha algú que ens vigila, ens observa, ens controla??? Si no ho creieu aneu ben equivocats. Si ho creieu us felicito perquè sou uns genis! Doncs, com anava dient, sí que hi ha algú que ens vigila. Més ben dit, en són una colla, i són els déus de l’Olimp. Sí, és cert, totes les històries que escrivien els grecs són ben certes, per tant, la gent que hagi pensat que estan tocats del bolet ja els pot anar a demanar disculpes! Bé, com anava dient aquesta colla de déus i deeses són: Hera, Hermes, Atena, Hefest, Afrodita, Dionís, Perséfone, Apol·lo, Ares, Artemisa, Posidó, Démeter, el malvat Hades i el poderós Zeus. Aquest grup de déus viu tranquil·lament a un núvol esponjós des d’on veuen tot el que fem i diem. Però aquesta història no tracta de nosaltres sinó d’ells. Sembla ser que en una assemblea, el déu Hermes va revelar a tothom que, ja que era el déu de la comunicació, volia ser humà per presentar un programa de televisió. Tots els déus de l’assemblea, en sentir aquestes paraules, se’l van mirar amb uns ulls més grans que unes taronges, amb uns ulls com uns melons!
–Hermes, però per què voldries ser humà? Què tenen ells que no tinguem nosaltres? va preguntar amb curiositat Afrodita.
-Doncs, per començar, tenen programes de televisió. Sempre que veig el Josep Cuní presentant les vuit al dia m’imagino que soc ell, allà assegut amb les càmeres enfocant-lo a ell i només a ell. Seria fantàstic! Tota la humanitat m’adoraria. Els humans també tenen ràdio, i si jo hi treballés seria com un tal Puyal del qual vaig sentir a parlar un dia. Ja em veig, retransmetent tots els partits del Barça! Tothom sentint la meva veu!
– Però qui és aquest tal Cuní, Puyal i què és el Barça? Va preguntar Zeus una mica confós i perdut en els relats d’Hermes.
–Que qui són? Doncs gent molt famosa que vosaltres no coneixeu perquè mai baixeu a la terra a fer un encàrrec i sempre penseu que els humans són inferiors a vosaltres.
–És que ho son! va cridar Zeus indignat.
–No ho són, van molt més avançats que nosaltres en tecnologia, en història, en física!
Tots els déus feien una cara confusa i se sentien inútils. Atena, de sobte, va deixar anar:
-Però a que ells no tenen el foc, ah! Amiguet! Nosaltres tenim el foc i ells no, sense nosaltres no es poden escalfar!
–Tenen una cosa millor que el foc- va respondre Hermes- es diu calefacció, i és com el foc però el tens a tota la casa i sempre estàs calentet! Ara no necessiten que els doneu el foc cada dia, els humans han avançat molt des de que va passar la història de Prometeu, Epimeteu i Pandora!
- Però, segur que no tenen la intel·ligència que té Atena, la bellesa d’Afrodita, la veu d’Apol·lo o la fúria d’Ares.
–En realitat tenen tot això. Pel que fa a la intel·ligència, hi ha milions d’humans que la tenen i potser totes juntes són superior a la seva. Si em parles de bellesa... t’he de dir que hi ha desfilades de models cada dia a molts llocs del món. Si parlem de veus hauríeu d’anar un dia al Liceu o cantar els Catarres
i, finalment, de guerres n’hi ha, actualment, a molts països, malauradament. Tots els déus no donaven crèdit al que sentien. Zeus va arribar a un acord amb Hermes i era que no el deixaria ser humà però que tot allò que havia vist a la Terra, ho podia reconstruir allà. Ara viuen feliçment i han adoptat moltes de les nostres coses! Però ara no puc parlar, que està a punt de començar el nou programa de notícies que més m’agrada: “Hermes, una nova etapa”. No me’l puc perdre!


3 comentaris:

  1. Princesa, ets una crack!!! Enhorabona!!! Està molt i molt bé!!! :))))
    Sandra.

    ResponElimina
  2. Què divertit! Tens raó, nosaltres tenim de tot, de bo i de dolent, però segurament més divertit!

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies a les dues! :) :D

    Marta.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...