RESSENYA INSURGENT:

0:48 Marta 2 Comments

Bon dia lectors! Perdoneu per l'absència, és que al cole hem fet crèdit de síntesi i hem estat tota la setmana treballant sense parar, anant per la costa de BCN...etc Total, JA HE TORNAT! I aquesta setmana estaré
molt més activa ja que no vaig a l'escola, i entre ahir i avui, he gravat 2 vídeos que penjaré a mesura que avanci aquesta setmana, i la següent és ST. JORDI! Osigui que hi haurà un gran festival aquí al blog! Però tornant al propòsit d'aquesta entrada, per fi us porto la ressenya d'INSURGENT! Me'l vaig acabar fa bastant de temps, ja que m'he acabat la trilogia, però no trobava el moment per fer les dues últimes ressenyes, i el moment és ara! Per tant, començem:
Per entendre aquest llibre, òbviament has d'haver llegit el primer. Cosa que és un problema, ja que us hauria d'explicar el final del primer per entendre el segon. Però intentaré anar amb molt de compte per no revelar res de Divergent.
Continuem en aquesta societat dividida en 5 faccions, Amistat, Abnegació, Erudició, Franquesa i Intrepidesa, on en el dia de l'elecció (quan tens 16 anys i decideixes a quina facció vols passar la resta de la teva vida) els nois i noies de Chicago passen per un test que depenent en la seva personalitat els dirà a quina facció han d'anar. En aquella prova, té un resultat "inconclusiu" cosa que la preocupa molt, ja que la dona que li fa la prova li diu que és DIVERGENT i que és molt perillós.

Si en el primer llibre només veiem com funcionen dues faccions (Abnegació i Intrepidesa) en el segon les podem veure a totes des de dins. Veurem el sentit ocult de moltes ments i persones que diuen ser el que no són... En aquest segon llibre, sens dubte entenem moltes coses que van quedar penjades en el primer, ja que a Divergent només ens centren en la vida de la Tris i expliquen molt poc d'aquesta misteriosa societat en la que està organitzada Chicago, i a Insurgent ens permeten descobrir el sistema polític, l'interior d'altres faccions...

Igual que el llibre evoluciona, les persones també, i això ho podem veure sens dubte amb la Tris, ja que a mesura que avança el llibre, i si et mires el primer, es pot veure com ha madurat, però també les tragèdies que l'han fet madurar a la jove edat de 16 anys. Igual que la protagonista evoluciona, la seva relació amb el Quatre també ho fa, i passen mals moment en aquest llibre, ja que els dos estan en molta tensió i han d'estar sempre alerta.


En el primer llibre, la Tris comet un assassinat involuntari en forma de defensa, però que l'està perseguint, donant-li malsons, sempre pensar en ell, en el segon. I aquest assassinat l'afectarà en molts aspectes.

Com ja he dit abans, en aquest llibre podem tenir una visió més àmplia d'aquesta
societat i podem veure les diferents faccions des de dins, conèixer els seus habitants, i a mesura que avança el llibre acabem tenint una perspectiva diferent.

La Tris es troba en un moment difícil, ja que veu que haurà de formar part d'aquesta inevitable guerra que s'està produint. Hi ha gent que vol més poder, gent que vol controlar, morts a tot arreu. La Tris haurà de
decidir en qui confiar ja que se n'adona de que hi ha gent que l'ha traït...

En aquest llibre hi ha moltes més morts que en el primer sens dubte, i coneixerem a un sector que havia passat bastant desapercebut en el primer llibre, que és el sector dels abandonats. Els coneixerem amb molta més profunditat, i descobrirem bastantes coses que no ens esperàvem.

OPINIÓ PERSONAL:
Estic absolutament enamorada d'aquesta sèrie!
He de dir que en aquest llibre podem entendre moltes coses que ens deixen penjant al primer, però que això es torna a repetir en el segon. El final m'ha desconcertat bastant, ja que no deixa massa clar el que passa, però també et dóna més ganes de llegir el tercer per entendre-ho tot.

He patit bastant, especialment per la relació entre la Tris i el Quatre. Sembla que cada cop que s'enfaden no s'arreglaran, i bàsicament estan la major part del llibre enfadats, cosa que em fa trobar a faltar el seu amor constant de parella. Però també hem de tenir en compte que estan a punt d'entrar en una guerra que destruirà a la seva societat com la coneixien.

Bàsicament, només puc dir coses bones d'aquest llibre. M'HA AGRADAT MOLT! L'única millora que faria seria el final, que crec que ha quedat una mica incomplet i et deixa amb molts dubtes.

I això és tot! Us heu llegit el primer? Us ha agradat? Heu arribat al segon? I què us ha semblat? Feu-m'ho saber als comentaris d'aquí sota, en un missatge de gmail, Facebook, Twitter...
Ens veiem d'aquí poc!

2 comentaris:

 1. Buf...
  Molts llibres a la cua.
  Tinc previst llegir "Divergent" d'aquí 5 llibres o així.
  Imagina't "Insurgent"!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hahaha, jo també en tinc molts a la cua, però s'ha d'anar llibre a llibre, disfrutant de cada un :)

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...